Szuper egyedi ajándékötletek: a bakelit óra

Szuper egyedi ajándékötletek: a bakelit óra

A régi bakelit lemez minden háztartásba retro hangulatot tud kölcsönözni, viszont nem mindenhol található meg. Azokon a helyeken, ahol van bakelit lemez óra is készülhet akár belőle. A bakelit óra egy kreatív újrahasznosítási módja a bakelit lemeznek. Ez a bakelit óra formázható egyébként, ha a lemezt sütőbe tesszük, 180 fokon 20 percig melegítjük akkor nagyon könnyen formázhatóvá tesszük a lemezeket. Hajlíthatjuk például az asztal mentén asztali bakelit óra formájára.

A bakelit óra egyébként egyszerűen elkészíthető otthon is, hiszen a lemez közepén lévő résbe könnyen beilleszthető bármilyen óramű szerkezet. Igazából arra is könnyen lehet megoldást találni, hogy mi van akkor, ha nem találunk a közelben óraszerkezetet, hiszen egy olcsó faliórából már pár ezer forintért lehet vadiúj óraszerkezetet szerezni.

Az egyedi bakelit óra nem az egyedüli kreatív ajándék, ami otthon is elkészíthető. Egyedi bögre is könnyen készíthető otthon. A bögre anyagától függően lehet például porcelánfestéket használni, amit rá kell sütni a bögrére. Természetesen, ha nincs kedvünk otthon bögrét dekorálni, egyedi bögért bármely ajándékbolt vagy nyomda tud nyomtatni. A bögre nyomtatás néhány órát vesz csupán igénybe, ha kész grafikai tervvel vagy elképzeléssel érkezünk, akkor még gyorsabb.

De természetesen a konyhában sok más tárgyat tehetünk még egyedivé. Megtippelhetetlen, hogy hány embernek van otthon egyedi vágódeszka a konyhaszekrényben. Egy ilyen gravírozott vágódeszka készítés már sokkal emberpróbálóbb otthon, viszont a gravírozott fához kevés esztétikus dolog lehet egy házban.

Bár az ajándékozás szép dolog, érdemes mindig úgy hozzáállni, hogy az ajándék soha nem egy kipipálandó feladat legyen a listánkon, hiszen ezt mindig érezni lehet sajnos az ajándékon magán is. Ezért például nagyon meghatóak a kézzel készített ajándékok, illetve az olyan személyes meglepetések, melyek az ajándékot kapóra utalnak. Egy ajándék igazi értékét nem az adja tehát, hogy mennyit költünk rá, hanem sokkal inkább az, hogy mennyi idővel, szeretettel és gondoskodással lettek kiválasztva.