Két különleges Lego világ: Friends és Minecraft

Két különleges Lego világ: Friends és Minecraft

A Lego több generáció ikonikus építőjátéka. Sikerét a minőségi alapanyagok használatán felül annak köszönheti, hogy szabadjára engedi a kreativitását használóinak. Minden készletből építhető valami, de akár valami teljesen más is. A készletek kompatibilisek, amivel apa és anya játszott, azt ma gyermekük tudja beépíteni saját világába. A Lego mindig is több téma köré rendezte készleteit, ezek közül több a kezdetektől függ, míg mások az igényekhez igazodva jelennek meg a kínálatban. A Lego közös időtöltésre is lehetőséget ad, a család kedvenc játéka lehet.

Két igazán karakteres, a legtöbb témától stílusában is könnyen elválasztható Lego világot mutatnánk be. Az egyik egy teljesen saját téma, míg a másik alapjait egy sandbox játék adja.

A Lego Friends sorozat 2012-ben indult útjára, és azóta hűséges rajongótáborral büszkélkedhet. A Friends tematika a barátságot, kreativitást és különböző érdeklődési köröket ötvözi a Lego építőkockák világával. A sorozat jellegzetessége, hogy a klasszikus legófigurák helyett élethűbb, kedvesebb és nagyobb méretű karakterekkel készül. A Lego Friends készletek színpompásak és részletgazdagok. A hétköznapi témák kedvesen keverednek a való világtól elrugaszkodottabb, mesebeli készletekkel.

A Lego Minecraft kiadás a videójáték világában már népszerű Minecraft univerzumot hozza el a kockák birodalmába. Mondhatnánk úgy is, hogy a pixelek valódi kockákká válnak. Ebben a kategóriában a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy megépítsék saját Minecraft világukat a már ismert karakterek, állatok és ikonikus helyszínek segítségével. A készletek olyan elemeket tartalmaznak, mint a kockakőből karakterek, állatok és különböző textúrájú elemek, amelyek hűek maradnak a Minecraft eredeti dizájnjához.

A színes kockák világának jelentősége nemcsak az építés örömében rejlik, hanem a kreativitásban, a problémamegoldó készségek és a szociális kapcsolatok fejlesztésében is. A Friends és a Minecraft kiadások mindkét téren gazdag élményt kínálnak több korosztály játékosainak is.