Honnan ismerhetjük fel, ha nem hiteles egy társkereső profil?

Honnan ismerhetjük fel, ha nem hiteles egy társkereső profil?

Rengeteg társkereső oldal található az interneten, ezek a számos pozitív előny mellett bizonyos kockázatot is magukban jelentenek, hiszen a személytelen közegben sokkal gyakrabban fordulnak elő különböző csalások, félrevezetések. Fontos a biztonság és a védelem, mivel nem minden profil hiteles vagy őszinte. Bizonyos jellemzők segíthetnek felismerni azokat a társkereső profilokat, melyek kapcsán érdemes fokozottan óvatosnak lennünk.

Túl kevés információ

Sok hamis társkereső profil kimondottan hanyagul van elkészítve. Legtöbbször csupán egy-két fotót tartalmaz, és a bemutatkozó szöveg is nagyon szűkszavú, személytelen és általános. Legtöbb esetben nem is személy szerepel a profilképen, hanem egy házi kedvenc, egy autó, vagy természetábrázolás stb. Ha mégis egy szimpatikus idegen nézne vissza ránk a felvételről, az is sok esetben csak egy internetről lementett képet jelent.

Természetesen ha ilyen profillal találkozunk, nem jelenti automatikusan azt, hogy a túl kevés információ hazugságot takar. Vannak olyan társkereső személyek, akik első körben nem szeretnének sok dolgot megosztani magukról, de a szándékaik tisztességesek. Ezt érezni fogjuk, amint beszélgetésbe kezdünk valakivel, és idővel egyre több eleme lesz az ismerkedésnek, ami utalhat a profil hitelességére, vagy hiteltelenségére. A lényeg, hogy mindenre figyeljünk oda, már a legelejétől kezdve, mert nem árt az óvatosság.

Gyanús hivatkozások és képek

A vicces mémek vagy érdekes cikkek oda-vissza küldözgetése meglehetősen gyakori már a kezdődő beszélgetésekben is, ha azonban az illető felkér minket, hogy regisztráljunk bármire, vagy olyan linket küld, ami nem tűnik ismerősnek, akkor inkább ne kattintsunk rá. Néha ezeket a hivatkozásokat adathalász csalásoknál vetik be, így tekintsük piros zászlónak, ha ilyet tapasztalunk.

Ha valaki arról próbál meggyőzni minket, hogy pénzt utaljunk neki, vagy arra biztat, hogy osszuk meg vele a személyes adatainkat, az nagyon nincs rendben, még akkor sem, ha már egy ideje beszélgetünk egymással az online társkereső oldalon.

A negatív társkereső élmények nem jelentik azt, hogy nincs remény a sikeres ismerkedésre. Talán csak nem a legmegfelelőbb helyen próbálkozunk. Ha személyesebb és megbízhatóbb lehetőséget keresünk a kapcsolatteremtésre, akkor érdemes egy Exkluzív Társkereső Iroda szolgáltatásait igénybe vennünk.