Fontos az érdeklődési kör a társkereső folyamatokban?

Fontos az érdeklődési kör a társkereső folyamatokban?

Vajon lehetséges sikeres kapcsolatot, valódi szerelmet kialakítanunk valakivel abban az esetben is, ha nincs közös érdeklődési kör? Sok társkereső, vagy tartós kapcsolatban élő teszi fel magának ezt a kérdést.

Már a társkereső profilok is tartalmazzák azokat az információkat, melyek arról árulkodnak, hogy mi a hobbink, milyen szokásoknak hódolunk. Tény, hogy a közös érdeklődési területek segíthetnek a két ember között létrejövő kötelék erősítésében, azonban a kapcsolat sikerének szempontjából nem elengedhetetlenek. Egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat alapjait a kölcsönös tisztelet, a bizalom, és az együttműködés jelenti. Fontos, hogy mindkét fél figyelembe vegye a másik szükségleteit és vágyait, és nyitott legyen az együttműködésre, illetve a kompromisszumokra.

Bár a közös érdeklődési területek egyértelmű összekapcsolódási pontot jelentenek, valamint rengeteg különleges és közös élménnyel gazdagítják az adott kapcsolatot, a mélyebb kötődéshez nem feltétlenül szükségesek. A közös értékrend, gondolkodásmód és elvrendszer ennél sokkal mélyebben táplálja a kapcsolat tagjai között az összetartozás, a szeretet és a tiszteletet érzését.

Ha nincsenek közös érdeklődési területek, akkor is lehetnek közös értékek, célkitűzések vagy életfilozófiák, amelyek alapján építhető a kapcsolat. Az is fontos, hogy mindkét fél támogassa és elfogadja a másik személy új vagy régi hobbiját, még akkor is, ha számára nem jelent kikapcsolódást.

Az emberek gyakran összekeverik a kompatibilitást az azonossággal, ami könnyen okoz konfliktust a párkapcsolatokban. Előfordul, hogy egyik, vagy mindkét fél megbántva érzi magát attól, hogy partnere nem érdeklődik azon tevékenységek iránt, amit ő fontosnak tart.

Lényeges, hogy ilyenkor kicsit jobban a dolgok mögé nézzünk. Ezt leszámítva jól működik kapcsolat? Számíthatunk a másik szeretetére, hűségére, odaadására és támogatására? Ha igen a válasz, akkor talán érdemes fontolóra vennünk, hogy kevésbé vesszük a lelkünkre a dolgot, és inkább megpróbálunk olyan tevékenységet keresni, ami mindkettőnket érdekli.

Az ismerkedős oldalak és társkereső irodák révén segítséget kapunk ahhoz, hogy megtaláljuk azt a személyt, akivel minden vonatkozásban együtt tudunk működni – érdeklődési körtől függetlenül. Budapest központi részén várja az ismerkedni vágyó nőket és férfiakat egy Exkluzív Társkereső Iroda, mely személyre szabott módszerekkel segíti egymáshoz az egyedülálló társkereső feleket.